Crayon Rocks 8 stuks

Artikelnummer: 728028127911
Artikel 1 van 3 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 728028127911

Crayon Rocks is ontwikkeld door een Amerikaanse lerares Barbara Lee, die werkte op een school voor kinderen met een motorische of emotionele beperking. Ze werd geïnspireerd door therapeut Jan Olsen en haar ‘Handwriting without tears’ programma. Van Jan Olsen leerde zij hoe belangrijk het is voor kinderen om een sterke grip te ontwikkelen in de vroege fases van hun leven. Dit hebben ze later nodig bij het leren schrijven. Barbara ging op zoek naar schrijfgerei dat deze eigenschappen bevat, maar toen ze er geen kon vinden besloot ze het zelf te ontwikkelen. 

Het ontwerp van Crayon Rocks
Het eerste schrijfgereedschap dat een kind gebruikt is vaak een krijtje. Daarom besloot Barbara Lee dat een krijtje het voorwerp moest zijn om de juiste grip te leren. Door de speciale vorm moedigt het krijtje kinderen aan om hun duim en eerste twee vingers te gebruiken bij het vasthouden. Deze speciale vorm maakt het onmogelijk voor kinderen om het krijtje in de eenvoudige maar verkeerde houding vast te pakken. Hierdoor helpen de krijtjes bij de motorische ontwikkeling van kinderen.

Duurzaamheid ontwikkeling krijtjes
De meeste krijtjes zijn gemaakt van aardolie maar de Crayon Rocks zijn gemaakt van sojabonen. Sojabonen zijn een duurzame bron omdat soja een hernieuwende grondstof is. De sojabonen komen van akkers in Hestand Kentucky en dit waren al bestaande akkers, er zijn dus geen bossen gekapt om plaats te maken voor akkers. Verder zijn de Crayon Rocks gekleurd met natuurlijke minerale pigmenten uit planten.

Crayon Rocks zijn gewoonweg de beste kleurkrijtjes voor jonge kinderen! 

Crayon Rocks worden gebruikt door ergotherapeuten en (voorschoolse) leerkrachten om de fijne motoriek te ontwikkelen. 
Het formaat is speciaal ontworpen t.b.v. de betreffende 3 puntsgreep. 

Afmeting zakje: 8.6 x 5.8 x 2.8 - Crayon: ongeveer 3,2 bij 1,9 centimeter

Toekenning:Parents' Choice Award Silver 2014
Bijzonderheden CR:Gemaakt van lokaal geteelde sojabonen door biologische boeren, gekleurd met minerale pigmenten. Een compleet natuurlijk krijtje van hernieuwbare bronnen. Crayon Rocks zijn niet giftig en voldoen aan ASTM D 4236, CE, EN71 en CPSIA
  
© 2016 - 2022 ViaNous - Kindergereedschap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel